WANNEER TAXEREN?

Je hebt vaker een taxatierapport nodig dan je misschien denkt! Hieronder de belangrijkste aanleidingen:
opstal_illus_taxeren
huisje

Aankoop voor eigen gebruik

Je hebt een woning aangekocht voor eigen gebruik en bent van plan een gedeelte van de aankoopsom te financieren. In de meeste gevallen zal de geldverstrekker een taxatierapport verlangen. Wij verzorgen dit op korte termijn. Neem contact op en we plannen wij nog dezelfde dag een afspraak in.
huisje

Aankoop voor belegging

Je hebt een woning aangekocht als belegging of je bent dit binnenkort van plan. Als je een gedeelte van de aankoopsom wilt financieren, zal de geldverstrekker vragen om een taxatierapport. Wij verzorgen dit op korte termijn voor je. Neem contact op en we plannen nog dezelfde dag een afspraak in.
overbruggingskrediet

Overbruggingskrediet

Als je een nieuwe woning aankoopt en je huidige woning is nog niet verkocht, wordt er vaak een overbruggingskrediet afgesloten. De bank eist dan meestal een gevalideerd taxatierapport van de huidige woning. Wij verzorgen dit op korte termijn voor je. Neem contact op en we plannen nog dezelfde dag een afspraak in.
Oversluiten hypotheek

Oversluiten hypotheek

Je kunt een hypotheek oversluiten zonder dat je hiervoor hoeft te verhuizen. Bijvoorbeeld aan het einde van een rentevaste periode of omdat je een andere geldverstrekker vindt met gunstigere voorwaarden. Wij verzorgen dit op korte termijn voor je. Neem contact op en we plannen nog dezelfde dag een afspraak in.
LTV

Loan to Value (LTV)

Doordat je hebt afgelost op je lening of omdat de waarde van je woning is gestegen ten opzichte van de aankoopsom kan de verhouding van je LTV gunstiger worden voor de geldverstrekker. De Loan to Value is de waarde van je woning ten opzichte van je lening. De meeste geldverstrekkers geven korting als je in lagere risicoklasse valt, als je bijvoorbeeld maar 80% van de waarde van de woning financiert. Per geldverstrekker kunnen de voorwaarden om hier aanspraak op te maken verschillen. Met een taxatierapport kun je de waarde van de woning aantonen aan de geldverstrekker en gebruik maken van de geldende korting. Wij kunnen dit op korte termijn voor je verzorgen. Als je contact opneemt plannen wij nog dezelfde dag een afspraak in.
Taxateurs verbouwing

Verbouwing

Wanneer je in het bezit bent van een woning of net een woning hebt aangekocht kan het zijn dat je voornemens bent te gaan verbouwen. Onder voorwaarden kun je een verbouwing geheel of gedeeltelijk mee financieren. Om een verbouwing mee te financieren verlangt iedere geldverstrekker een taxatierapport met een waarde voor- en een waarde na verbouwing. Wij kunnen dit taxatierapport op korte termijn voor je verzorgen. Als je contact opneemt plannen wij nog dezelfde dag een afspraak in.
Taxateurs bij scheiding

Scheiding

Wanneer je uit elkaar gaat kan het zijn dat dat een van de partners moet worden uitgekocht of dat het huis wordt verkocht. Op basis van een taxatierapport maak je afspraken met elkaar over de te nemen vervolgstappen. Een onafhankelijk taxatierapport is dan van belang. Wij hebben geen belang bij aan- of verkoopopdrachten. Je kunt er bij ons vanuit gaan dat er geen ander belang is dan die van het vaststellen van een objectieve marktwaarde. Wij kunnen dit taxatierapport op korte termijn voor je verzorgen. Als je contact opneemt plannen wij nog dezelfde dag een afspraak in.
Bezwaar WOZ

Bezwaar WOZ

Ben je het niet eens met de WOZ aanslag die je hebt ontvangen? Binnen 6 weken na het ontvangen van de aanslag (dit kan ook als nieuwe eigenaar in een lopend belastingjaar) kun je bezwaar aantekenen bij de gemeente. Wij zorgen voor een goede onderbouwing met een objectief taxatierapport. Als je contact opneemt plannen wij nog dezelfde dag een afspraak in.
Taxateurs nalatenschap

Nalatenschap

Bij de afwikkeling van een nalatenschap is vaak sprake van een eigen woning waar beslissingen over moeten worden genomen. Wil een lid van de familie het huis graag kopen? Moet het op de vrije markt worden verkocht? Of is de keuze nog niet duidelijk? Hoe dan ook kan er behoefte zijn aan een objectief waardeoordeel. Daarnaast kan een taxatierapport duidelijkheid geven bij de afrekening met de belastingdienst. Wij kunnen dit op korte termijn verzorgen. Neem contact op en we plannen een afspraak in.
opstal logo
Taxaties