Taxatie eigen woning

Bij taxatie van een huis voor eigen gebruik gaat het om een woning waarvan de bestaande of toekomstige eigenaar de gebruiker is.
opstal-illus-rapporten

Taxeren huis voor eigen gebruik

Bij een taxatierapport voor de woning voor eigen gebruik wordt de waarde vastgesteld op basis van de vergelijkingsmethode. Die waarde wordt onderbouwd door verkooptransacties van vergelijkbare woningen in dezelfde regio.

Voor taxateurs van woningen voor eigen gebruik gelden strenge regels. Zo zijn onze taxateurs ingeschreven in het NRVT, het Nederlandse Register Vastgoed Taxateurs. Daarnaast vragen alle geldverstrekkers om gevalideerde taxatierapporten.

Dit houdt in dat onafhankelijke organisaties, de validatie-instituten, onze taxatierapporten controleren voordat deze worden uitgebracht.Opstal Taxateurs is aangesloten bij meerdere validatie-instituten, waardoor wij ons werk kunnen doen voor alle geldverstrekkers. Taxateurs zijn gebonden aan vastgestelde regio’s. Dit om ervoor te zorgen dat je als taxateur altijd beschikt over regionale kennis van je werkgebied. Opstal Taxateurs heeft twee vestigingen, in Haarlem en Akersloot. Vanaf elk vestigingsadres kunnen we binnen een straal van 20 kilometer taxeren.

TAXATIERAPPORT BINNEN 2 WERKDAGEN

opstal-illus-contact-1
CONTACT
Taxatie van uw woningOpstal Taxateurs
opstal_illus_taxeren
OPNAME
Taxatie van uw woningOpstal Taxateurs
opstal_illus_uitwerken-1 (1)
VERWERKEN
Taxatie van uw woningOpstal Taxateurs
opstal_illus_rapport
RAPPORT!

Kosten taxatierapport

De kosten van een taxatierapport zijn afhankelijk van meerdere factoren. Wil je weten wat de kosten zijn voor jouw woning, bel of mail ons en wij maken direct een prijsopgave.

Doorlooptijd

Zodra je ons opdracht geeft voor het opstellen van een taxatierapport plannen wij binnen 24 uur een afspraak in. Het rapport ontvang je binnen twee werkdagen na de opname. Een ongeëvenaard snel proces!

Geldverstrekkers

Onze taxateurs zijn aangesloten bij de kamer Wonen van het NRVT, Daarom mag Opstal Taxateurs taxatierapporten uitbrengen voor elke geldverstrekker in Nederland.
Taxatierapport opvragen

TAXATIE WONING WAAR OP LETTEN

Er zijn meer punten waar een taxateur op let bij het taxeren van een woning. Dit zijn de meest belangrijke punten
De staat van onderhoudDe inhoud en de oppervlakte van de woningHet type huis en de indelingBouwjaar van de woningExtra’s, zoals een tuin, balkon, een garage of een parkeerplaats
Isolatie en energiebesparende maatregelenMateriaalgebruik, hier bij kan je denken aan kunststof of houten kozijnenErfpacht, recht van overpad, VvE kostenOmgeving en liggingHet bestemmingsplanDe markt

TAXATIE HUIS BEÏNVLOEDEN

Wil je graag de waarde van je huis verhogen voor de taxatie? Bekijk dan de bovenstaande 11 punten en bedenk of je hier iets aan kan veranderen. Andere manieren om de waarden van je huis te verhogen zijn:
Duurzaamheid; Door jouw woning energiezuinig te maken verlaag je de maandelijkse kosten aan energieverbruik. Tegenwoordig zijn mensen bereid hier meer voor te betalen. Denk aan isolering en/of zonnepanelen.
Ruimte; Mensen zoeken vaak een huis met veel ruimte. Door de kamers op te ruimen en goed te verlichten ogen de ruimtes ruimer.
Groen voorziening; Mensen wonen graag in een groene omgeving. Door jouw tuin te vullen met groenvoorzieningen en goed te onderhouden verhoogt dit de waarde van de woning.
Taxatie woning

TAXATIERAPPORT HUIS OPVRAGEN

Heb je net een huis gekocht of loopt de rentevaste periode van je hypotheek af? Waarschijnlijk heb je dan een taxatierapport van een erkende taxateur nodig. En het liefst zo snel mogelijk, zodat je hypotheekaanvraag geen vertraging oploopt. Opstal Taxateurs past dan precies in je straatje.

Wij zijn puur gespecialiseerd in het taxeren van woningen. Wil je op korte termijn een taxatierapport dat door alle geldverstrekkers wordt geaccepteerd? Neem contact met ons op en we plannen binnen 24 uur een afspraak in. Het taxatierapport ontvang je uiterlijk twee werkdagen na ons bezoek.
opstal logo
Taxatie eigen woning