Taxatie beleggingswoning

Het aankopen van een beleggingswoning kan een interessante transactie zijn. In deze tijd waar de rente op een spaarrekening minimaal is, investeren steeds meer particulieren in een beleggingswoning.
opstal-illus-rapporten
opstal-illus-rapporten

Beleggingswoning

Voor het opstellen van een taxatierapport voor een beleggingswoning is een ander type taxatierapport nodig dan voor de woning voor eigen gebruik. Het belangrijkste verschil: voor de waarde van een beleggingswoning wordt de inkomstenbenadering toegepast. Er wordt dus niet gekeken naar wat vergelijkbare woningen hebben opgebracht. Bij de inkomstenbenadering kijkt de taxateur naar de huurstroom en houdt daarbij onder meer rekening met:

– de kosten voor de verhuurder
– een in de markt gebruikelijk rendement voor een belegger bij dit type vastgoed

Dit vraagt ook parate kennis van het huurrecht en het woningwaarderingsstelsel. Niet iedere woningtaxateur beschikt over de kennis om een taxatierapport voor een beleggingswoning op te maken. Opstal Taxateurs wél.

De voorwaarden die gelden bij taxatierapporten voor woningen bestemd voor verhuur zijn niet bij alle geldverstrekkers gelijk. De meeste geldverstrekkers eisen dat je als taxateur staat ingeschreven in het NRVT, de kamer Bedrijfsmatig vastgoed. De regelgeving in dit vakgebied is minder strikt dan bij het taxatierapport voor de woning bestemd voor eigen gebruik.

Opstal Taxateurs verzorgt taxatierapporten voor beleggingswoningen in de volgende regio’s: Haarlem, Haarlemmermeer, Zaanstreek, Groot Alkmaar en IJmond.

opstal-illus-contact-1

CONTACT

Taxatie van uw woning
Opstal Taxateurs
opstal_illus_taxeren

Opname

Taxatie van uw woning
Opstal Taxateurs
opstal_illus_uitwerken-1

VERWERKEN

Taxatie van uw woning
Opstal Taxateurs
opstal_illus_rapport

RAPPORT!

Kosten

De kosten van een taxatierapport zijn afhankelijk van meerdere factoren. Wil je weten wat de kosten zijn voor jouw woning, bel of mail ons en wij maken direct een prijsopgave.

Doorlooptijd

Zodra je ons opdracht geeft voor het opstellen van een taxatierapport plannen wij binnen 24 uur een afspraak in. Afhankelijk van de opdracht stellen we in overleg een dag van oplevering vast.

Geldverstrekkers

Opstal Taxateurs verzorgt taxatierapporten voor de hypothecaire financiering van woningen die zijn bestemd voor de verhuur. Opstal Taxateurs voert voor onder andere de onderstaande partijen taxaties uit: DomivestRabobank, ING, ABN Amro en Woonfonds.

Taxatie aanvragen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
opstal_illus_overons-1.svg

Contact

085 060 21 30
info@opstaltaxateurs.nl

Buurtweg 6
1921 CK Akersloot

Nijverheidsweg 50 Unit 2
2031 CP Haarlem

Contactformulier

opstal_illus_overons-1

Contact


085 060 21 30
info@opstaltaxateurs.nl

Buurtweg 6
1921 CK Akersloot

Nijverheidsweg 50 Unit 2
2031 CP Haarlem