REGISTERS

De belangrijkste kernwaarden van een taxateur zijn deskundigheid, onafhankelijkheid, objectiviteit en integriteit. Daarom zijn wij aangesloten bij een gekwalificeerd register.
opstal_illus_registers-1

Aansluiting NRVT

Om een taxatie uit te voeren moet je als taxateur ingeschreven staan bij het NRVT voor de desbetreffende kamer. Het NRVT staat voor Stichting Nederlands Register Vastgoed Taxateurs. Hier staat elke taxateur in Nederland op persoonlijke titel ingeschreven. Het NRVT waarborgt de vakbekwaamheid van deze taxateurs door middel van inschrijving in één centraal register.

In de volgende kamers staan één of meer van onze taxateurs ingeschreven:

– Wonen: Wij mogen hierdoor voor elke geldverstrekker professionele taxatiediensten uitvoeren voor woningen die zijn bestemd voor eigen gebruik.
– Bedrijfsmatig vastgoed: Binnen dit segment richten wij ons op commerciële woningen die aangekocht zijn voor de verhuur. Wij taxeren dus geen bedrijfspanden.

Het NRVT is opgericht door de brancheorganisaties, met als doel de beroepsgroep verder te professionaliseren en transparanter te maken. Dit wordt onder andere gedaan door alleen gekwalificeerde taxateurs tot het register toe te laten. Ook zijn taxateurs verplicht jaarlijks educatie te volgen om de kennis up-to-date te houden. Verder waarborgt het NRVT de kwaliteit van taxatierapporten door voor elke kamer eenduidige praktijkhandelingen en richtlijnen op te stellen.

opstal logo
Registers